torsdag 10 januari 2013

Makrillpaj


6-8 port

Ingredienser:
Pajdeg:
5 msk kokosolja
2 dl vetemjöl
½ dl fiberhavregryn
¾ dl kesella (75 g)

Fyllning:
2 burkar makrill i tomatsås
2 dl riven ost (100 g)
12 st mozarella mini "bollar"
2 ägg
½ burk philadelphiaost (kan uteslutas)
1 dl kesella
1 dl lättmjölk (välj vilken mjölk du själv vill använda)
Salt och peppar


Gör så här:
Hacka samman olja, mjöl och havregryn till en grynig massa. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop till en degmed hjälp av händerna. In i kylen 20- 30 min.

Sätt ugnen på 200º
Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm, nagga med gaffel. Förgrädda pajskalet 10-15 min i mitten av ugnen.

Mosa sönder makrillen tillsammans med tomatsåsen med hjälp av en gaffel. Bred ut i pajskalet.
Mosa mozarellabollarna grovt med fingrarna och lägg på makrillen.

Vispa samman kesella, philadelphia, riven ost, ägg och mjölk med lite salt och svartpeppar och häll över röran.

Grädda pajen i mitten av ugnen i 30-40 minuter.
Servera med sallad och bröd.

Kommentar: Måste själv erkänna att jag tyckte att det lät märklig med makrill i paj, de närmaste jag ätit är laxpaj. Blev glatt överraskad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar