6 port
Ugn: 200 grader C
Ingredienser:
125g ris (Boil in bag)
0,5 gul paprika
0,5 gullök
115g skivade champinjoner på burk
1 pkt (6 skivor)bacon
400 g skivad röktskinka
Sås
1 msk majonäs
1,25 dl creme fraishe
2,5 dl grädde
1,5 msk chilisås
Salt och peppar
4 ost skivor
Gör så här:
Koka upp vatten till riset. Koka riset enligt anvsingar på paketet.
Hacka lök och paprika fint, stek i lite smör eller olja på medelhög värme tills det är mjukt. Häll av pannan och stek sedan baconskivorna.
Låt baconet rinna av på hushållspapper, i med röka skinkan och champinjoner i pannan så det får smak av baconet.
Klipp baconet i mindre bitar. Blanda kött, grönsaker och ris en en stor skål. Häll över i en ugns form.
Blanda ihop såsen och häll över i formen. Toppa med riven ost eller ost skivor.
In i ugnen ca 25 min tills osten fått färg. Servera med sallad.
Kalorier per port:
504 kcal
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar