8-10 bitar
Ugn 175°C
Ingredienser:
40g vaniljcasein
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl kokosmjöl (Kung Markatta)
0,75 dl (1 dl är i original receptet) Steviaströ eller annat sötningsströ
3 st ägg
100g lättkvarg
0,5 dl vatten
100g finriven morot
Frosting (kan uteslutas)
1 burk Philadelphiaost light
1 tsk Vaniljpulver
2 tsk Steviaströ
½ Lime
Gör så här:
Riv moroten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och steviaströ med elvisp så att det blir luftigt. Blanda i kvarg, vatten och morot.
Tillsätt den torra blandningen, vänd ner försiktigt.
Smörj en form med olja alt lite smör.
Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kolla kakan efter halva tiden, då det kan behövas läggas på aluminiumfolie så att den inte bränns.
Låt kakan svalna.
Blanda ihop philadelphiaost ihop med vaniljpulver, stevia och saften av en halv lime. Bred ut över kakan.
Förvaras i kylen.
Ugn 175°C
Ingredienser:
40g vaniljcasein
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 dl kokosmjöl (Kung Markatta)
0,75 dl (1 dl är i original receptet) Steviaströ eller annat sötningsströ
3 st ägg
100g lättkvarg
0,5 dl vatten
100g finriven morot
Frosting (kan uteslutas)
1 burk Philadelphiaost light
1 tsk Vaniljpulver
2 tsk Steviaströ
½ Lime
Gör så här:
Riv moroten.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa ägg och steviaströ med elvisp så att det blir luftigt. Blanda i kvarg, vatten och morot.
Tillsätt den torra blandningen, vänd ner försiktigt.
Smörj en form med olja alt lite smör.
Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kolla kakan efter halva tiden, då det kan behövas läggas på aluminiumfolie så att den inte bränns.
Låt kakan svalna.
Blanda ihop philadelphiaost ihop med vaniljpulver, stevia och saften av en halv lime. Bred ut över kakan.
Förvaras i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar