6 port
Ugn 175°
Ingredienser:
5 st ägg
70 g Philadelphia ost paprika&lök
2 msk hackad rödpaprika
5 st skinkskivor alt kalkon
4 msk lättmjölk
Salt & peppar
Smör till formarna
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj muffinsplåten rikligt med smör.
Muffinsen går även bra att göra i silikonformar, om man har det.
Hacka paprikan, skär skinkskivorna i småbitar. Lägg i botten av varje form.
Blanda ägg, Philadelphia ost, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör om väl med en gaffel, se till så att osten smulats sönder.
Häll över i formarna, dock inte ända upp då äggsmeten kommer att blåsas upp lite.
In i mitten av ugnen i 20 min.
Har de fastnat fås de lättast loss med hjälp av en smörkniv för att inte repa formen.
Gott till frukost eller mellanmål, kan ätas både varma och kalla.
Håller i kylen 2-3 dagar.
Ugn 175°
Ingredienser:
5 st ägg
70 g Philadelphia ost paprika&lök
2 msk hackad rödpaprika
5 st skinkskivor alt kalkon
4 msk lättmjölk
Salt & peppar
Smör till formarna
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj muffinsplåten rikligt med smör.
Muffinsen går även bra att göra i silikonformar, om man har det.
Hacka paprikan, skär skinkskivorna i småbitar. Lägg i botten av varje form.
Blanda ägg, Philadelphia ost, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör om väl med en gaffel, se till så att osten smulats sönder.
Häll över i formarna, dock inte ända upp då äggsmeten kommer att blåsas upp lite.
In i mitten av ugnen i 20 min.
Har de fastnat fås de lättast loss med hjälp av en smörkniv för att inte repa formen.
Gott till frukost eller mellanmål, kan ätas både varma och kalla.
Håller i kylen 2-3 dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar