4 port
8 msk olja (alt, raps eller solrosolja)
6 st vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
3 msk ketchup
3 tsk mald ingefära
Salt
Svartpeppar
½ purjolök
3 dl Milda mat extra alt.grädde
1 st pkt bacon
Blanda ihop olja, sambal oelek, ingefära, ketchup, salt, peppar och pressa i vitlöksklyftorna.
Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en fryspåse. Häll över marinaden, knyt och skaka om påsen. Lägg i kylen i minst 60 min.
Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör.
Häll av ungefär hälften av marinaden, resten åker ner med kycklingen i pannan.
När kycklingen börjat få färg kan purjolöken tillsättas.
Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i.
Stek bacon knaprigt i bitar vid sidan om.
Lägg över precis vid servering.
Låt puttra ihop 6-7 min.
Servera med sallad, potatisklyftor eller ris.
Ingredienser:
4 st kycklingfiléer8 msk olja (alt, raps eller solrosolja)
6 st vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
3 msk ketchup
3 tsk mald ingefära
Salt
Svartpeppar
½ purjolök
3 dl Milda mat extra alt.grädde
1 st pkt bacon
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar, lägg i en fryspåse. Häll över marinaden, knyt och skaka om påsen. Lägg i kylen i minst 60 min.
Ansa, skölj och skär purjolöken i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör.
Häll av ungefär hälften av marinaden, resten åker ner med kycklingen i pannan.
När kycklingen börjat få färg kan purjolöken tillsättas.
Efter att purjolöken börjat mjukna, hälls Milda mat i.
Stek bacon knaprigt i bitar vid sidan om.
Lägg över precis vid servering.
Låt puttra ihop 6-7 min.
Servera med sallad, potatisklyftor eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar