2 port.
Ugn 220 grader
Ingredienser
Mos:
4 st normalstora potatisar
2 dl frysta grönsaker (morötter, broccoli, blomkål hade jag)
25 g smör
½-1 dl mjölk
Svartpeppar
Fisk:
2 st laxfiléer
5 msk Cream Bonjour färskost gräslök
Hackad gräslök
Saften ifrån en halv citron
Gör så här:
Skala och koka potatisen i småbitar, tillsätt de frysta grönsakerna när de är runt tio minuter kvar av koktiden.
Det gör inget om allt blir lite överkokt.
Häll av vattnet, tillsätt smör, svartpeppar och mjölk. Kör med en elvisp till moskonsistens.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Pressa citronsaften över. Bred därefter ut färskosten. Strö över hackad gräslök.
Spritsa alt. klicka ut potatismoset i en liten ugnsform som på bilden eller runt om laxen. Strö över riven ost.
In i ugnen med både lax och mos på 220 grader C i omkring 15-20 min, då moset fått fin färg och laxen är klar.
Servera med en klick skagenröra, sallad och ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar