4 port.
Tid: 1h och 45 min.
Ingredienser:
- 4 st kotletter med ben eller utan ben
- 3 dl Milda Mat extra 4% (vanlig grädde funkar såklart också.)
- 2-3 msk soja
- 1 tsk sambal oelek
Gör så här:
Lägg kotletterna (frysta eller tinade) i en ugnssäker form, inte för stor. Helst ska den vara ungefär så stor som ytan kotletterna tar upp när man lägger dem bredvid varandra.
Blanda Milda mat, soja och sambal oelek i en bunke.
Smaka gärna av så det smakar lagom mycket soja. Smakar det för mycket soja, kan man blanda i lite mer Milda mat eller grädde.
Häll blandningen över kotletterna. Kotletterna ska täckas av såsen.
Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 90 minuter.
Kolla till lite så att inte all sås kokar bort. Det kan behövas läggas på lite folie efter 45 min.
Serveras med kokt potatis alt ris och en sallad.
Bildkälla: enlitenchili.blogspot.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar