torsdag 29 maj 2014

Karl Fazer muffins


15 st
Ingredienser:
2 ägg
1,5 dl Hermeseta Strö (alt strösocker)
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk chokladproteinpulver
50 g smör
0,5-1 dl mjölk alt vatten
100 g Karl Fazer Marianne crisp (chokladkaka)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Placera ut 15 st muffinsformar på en plåt.

Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och Hermeseta strö pösigt med elvisp.
Blanda bakpulver, vaniljsocker, proteinpulver i en annan bunke.
Tillsätt i äggblandningen ihop med det smälta smöret.
Rör försiktigt ihop.

Häll i mjölken och blanda till en slät smet som ska vara ganska fast är den för hård tillsätt mera mjölk.

Brytchokladen i mindre bitar och smält i micron. Rör hastigt ihop med muffins smeten, den ska inte vara helt utblandad utan enbart marmorerad.

Lägg ungefär 1 stor msk smet i varje form. In i mitten av ugnen i ungefär 10 min, eller tills de är torra inuti (testa med sticka).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar