Ingredienser:
100 g
smör
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
En knivsudd salt
125 g mörk choklad
3-4 droppar pepparmints arom
Gör så här:
Smält smör och vispgrädde i en kastrull.
Tillsätt strösocker, ljus sirap och salt och låt koka upp.
Hacka chokladen grovt och tillsätt i koket ihop med pepparmint aromen.
Koka på svag värme i 15-20 minuter och gör kulprov efter 15 min för att se om det behövs kokas några minuter till. (ju vidare kastrull desto lägre tid)
Tillsätt strösocker, ljus sirap och salt och låt koka upp.
Hacka chokladen grovt och tillsätt i koket ihop med pepparmint aromen.
Koka på svag värme i 15-20 minuter och gör kulprov efter 15 min för att se om det behövs kokas några minuter till. (ju vidare kastrull desto lägre tid)
Häll upp i en bakplåtsklädd form, (jag tog en rektangulär brödform) låt stelna i kylen några timmar, drygt 3-4 innan man kan skära upp kolan i bitar.
Slå in i smörpapper, annars är risken att de klibbar ihop.
Slå in i smörpapper, annars är risken att de klibbar ihop.
Kommentar: Pepparminten kommer inte träda fram och ta över smaken, utan kommer mer som en bismak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar