tisdag 19 juni 2012

Rabarberpaj med knäcktäcke


Bild tagen innan gräddning, glömde att fotografera resultatet

6-8 bitar

Ingredienser:
400 g rabarber
100 g jordgubbar

Knäcktäcke
2 dl havregryn
2 dl socker
1,8 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljussirap

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Ansa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg. Servera gärna ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar