(Bild:
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter minuterIngredienser
Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör
(1 msk vatten om du tkr det blir lite väl mjöligt)
Kola smet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör
(1 msk vatten om du tkr det blir lite väl mjöligt)
Kola smet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Beskrivning
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakbottnen och platta ut smuldegen i en långpanna (vanlig standard plåt) med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter ganska högt upp i ugnen.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Man kan göra "kulprovet" för att se att det stelnar, precis som man gör när man gör knäck.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den kolasåsen stelnat annars rinner allt iväg och blandas.
Ställ i kylen tills chokladen stelnat.
När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom bitar.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm. Man kan göra "kulprovet" för att se att det stelnar, precis som man gör när man gör knäck.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den kolasåsen stelnat annars rinner allt iväg och blandas.
Ställ i kylen tills chokladen stelnat.
När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar