Mäktig rabarberkaka som serveras med vaniljsås eller vaniljglass.
För att få en högkaka dubblade jag receptet och hällde i en 28cm form.
För att få en högkaka dubblade jag receptet och hällde i en 28cm form.
Ingredienser:
- 75 g smör eller margarin
- 1 tsk kanel
- 2 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 dl rabarber
Gör så här: - Sätt ugnen på 200°C.
- Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
- Smält matfettet.
- Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Tillsätt hälften av rabarbern och kanelen och rör runt.
- Strö på resterande rabarber och kanel.
- Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar