tisdag 4 juli 2017

Limekaka


Ingredienser:

  • 75 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 lime
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl vispgrädde
  • Smör och ströbröd till formen
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Riv av skalet och pressa limen.
  5. Tillsätt rivet skal och limesaft.
  6. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  7. Tillsätt det smälta smöret och grädden.
  8. Rör samman till en smet.
  9. Häll upp smeten i en väl smord och bröad form på c:a 1 ½ liter.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35-40 minuter. Kolla med en sticka så att kakan är klar.
  11. Låt kakan svalna lite innan den stjälps ur formen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar