Ingredienser:
- 75 g smör
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 lime
- 3 dl vetemjöl
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 dl vispgrädde
- Smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Riv av skalet och pressa limen.
- Tillsätt rivet skal och limesaft.
- Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
- Tillsätt det smälta smöret och grädden.
- Rör samman till en smet.
- Häll upp smeten i en väl smord och bröad form på c:a 1 ½ liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i c:a 35-40 minuter. Kolla med en sticka så att kakan är klar.
- Låt kakan svalna lite innan den stjälps ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar