fredag 10 maj 2013

Muggkaka med blåbärs-topping


Bild
1-1,5 port
Ingredienser:
1,5 dl fiberhavregryns mjöl (mixa havregryn till ett mjöl)
1 skopa (40g) vanilj whey/casein
1,5 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
1 msk kokosmjöl (kan uteslutas)
3 tsk banan/päronpuré (osockrad, barnmatshyllan i affären)
2 st äggvitor eller 3/4 dl äggvita på flaska
3 msk lättmjölk
1 msk lättkvarg
Topping:
½ dl blåbär
4-5 msk lättkvarg
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt puré, ägg, kvarg och mjölk. Blanda ihop till en smet.
Olja insidan på en stor mugg (typ tekopp) eller en mindre skål med höga kanter. Häll i smeten och in i micron på 1,5-2 minuter på full effekt. Ta ut och vänd upp och ner på en tallrik så att kakan svalnar något innan servering.
Mixa blåbären och tillsätt kvargen. Blanda ihop med stavmixer och klicka sedan ut över kakan. Ät med sked.
Vill man inte ha puré i vilket gör kakan saftigare så kan man mosa banan eller ha i vanligt äppelmos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar