onsdag 17 april 2013

Hallon/choklad-muggkaka


1 port
Ingredienser:
1,5 dl fiberhavregryn
2 st äggvitor
1 msk lättkvarg
0,5 dl tinade/färska hallon
2 msk lättmjölk
0,5- 1 msk stevia strö
2 tsk kakao
1 tsk bakpulver

0,5 dl hallon till topping
1 msk vaniljkesella

Gör så här:
Kör havregrynen i en mixer tills de blir som ett mjöl.
Tillsätt alla övriga ingredienser utan hallonen. Blanda till en slät smet.
Vänd ner hallonen i smeten.
Ta en stor kopp alt skål och smörj med LITE smör eller olja.
Häll i smeten och kör i micron på full effekt 1,5-2 minuter.
Vänd upp och ner på en tallrik, och låt svala.


Koka hallonen till topping antingen i kastrull någon minut eller i micron tills de blir "såsigt". Häll över kakan och släng dit en klick vaniljkesella om så önskas.
NJUT!

Jag har kört den här i 1,5 min på 700watt, vilket gjort den mer som en kladdkaka i mitten, därav att den inte är så värst snygg när jag vände upp den på tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar