söndag 27 januari 2013

Lax med pressad potatis





2 port

Ingredienser:

2 st laxfiléer tinade
4 st medelstora potatisar
2 st morötter
½ citron
Smör/margarin till stekning
Salt & Peppar
1 tsk dill

"Fusk"hollandaisesås (pulverform)

Gör så här:
Skala och koka potatisen och morötterna i mindre bitar.
Smält rikligt med smör i en stekpanna. Lägg ner laxfiléerna och krydda med dill, salt och peppar.
När de fått fin yta är det dags att vända på dem. Pressa då över saften av en halv citron.
Fisken är klar när innertemperaturen i tjockaste delen är 55 grader C.

Koka upp såsen.

Häll av vattnet ifrån potatisen, mosa gärna morötterna och potatisen lite med en potatisstöt innan det läggs i potatispressen.
Pressa direkt på tallriken och lägg på fisken med sås och steksky.

Servera gärna med sallad (detta var en brist vara hos oss den här dagen tyvärr).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar