lördag 1 december 2012

Chokladkola med en fläkt av pepparmint


Ingredienser:


100 g smör
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
En knivsudd salt
125 g mörk choklad
3-4 droppar pepparmints arom


Gör så här:
Smält smör och vispgrädde i en kastrull.
Tillsätt strösocker, ljus sirap och salt och låt koka upp.
Hacka chokladen grovt och tillsätt i koket ihop med pepparmint aromen.
Koka på svag värme i 15-20 minuter och gör kulprov efter 15 min för att se om det behövs kokas några minuter till.
(ju vidare kastrull desto lägre tid)

  

Häll upp i en bakplåtsklädd form, (jag tog en rektangulär brödform) låt stelna i kylen några timmar, drygt 3-4 innan man kan skära upp kolan i bitar.
Slå in i smörpapper, annars är risken att de klibbar ihop.

Kommentar: Pepparminten kommer inte träda fram och ta över smaken, utan kommer mer som en bismak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar