onsdag 21 november 2012

Mariannetryffel/minttryffel

20-25 st

Ingredienser:

30 st Mariannekarameller
1 dl vispgrädde
250 g mörkchoklad 70%
200 g vitchoklad

Gör så här:
Krossa karamellerna i en mortel eller kör i en mixer till det blir ett fint pulver, det är ganska svårt att få det helt perfekt, men inga stora bitar ska vara kvar.
Hacka den mörka chokladen grovt.
Värm upp grädden i en kastrull. När den börjar koka, ta av ifrån plattan.
Tillsätt karamellpulvret och chokladen, rör till en någorlunda slät massa.

Låt massan stelna i frysen under 45 min.
Ta ut och forma till små bollar. Jag brukar ta ungefär en tsk för att få till rätt storlek.
In i frysen igen ungefär femton minuter.

Smält den vita chokladen i micron på svag värme. Rulla bollarna i chokladen eller pensla över (jag och vitchoklad är aldrig riktigt kompisar, där av är mina bollar inte direkt fina, men smakar himla gott!)

Låt stelna i kylen innan de läggs i en burk.
Kan frysas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar