måndag 4 juni 2012

Köttfärspizza

1 st stor rund pizza

Ingredienser:
Deg
3,5 dl mjöl
3 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver
25 g smör/margarin

300 g köttfärs
1 st burk soltorkade tomater
½ dl matlagningsgrädde
1 tsk vitpeppar
Salt
Pizzakrydda
½ gullök
1 dl riven 17% ost
½ tub tomatpuré

Gör så här:
Deg:
Blanda alla ingredienser till en fast deg. Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylen minst 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader C (lägg även in pizzastenen om ni har sådan)


Köttfärssås:
Mixa de soltorkade tomaterna till en jämn massa.
Bryn köttfärs och tillsätt de soltorkade tomaterna. Krydda med vitpeppar och salt. Tillsätt matlagningsgrädden och låt koka ihop. Tills det nästan inte finns någon vätska kvar.
Finhacka löken.

Knåda degen på mjölat bakbord. Kavla ut den till en rund pizza, (eller om ni vill lägga degen på en bakplåtsklädd plåt, gör ni en rektangel).
Lägg pizzabottnen på stenen eller plåten. Smeta ut tomatpurén så att den täcker hela degbotten. Strö över löken och tillsätt köttfärsen.
Strö över riven ost och pizzakrydda.
In i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter tills osten smält och pizzadegen fått färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar