söndag 27 maj 2012

Lite kalorisnålare tårta


10-12 port





Ingredienser:

300 g mandelmassa
3 ägg
1/2 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl Kelda vaniljsås
1 1/2 dl Kesella kvarg vanilj
1 liter färska blandade bär

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan och vispa i ägg och mjöl.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  5. Låt kakan kallna.
  6. Vispa vaniljsåsen och rör i kvarg.
  7. Bred ut fyllningen över kakan.
  8. Garnera med bär.
  9. Ställ in i kyl innan servering, annars rinner gärna vaniljen av.


Kommentar: Jag kan tänka mig att det även skulle smaka bra med skivad banan på för lite mer sötma. Eftersom det inte är något extra strösocker i tårtan är den ej så söt. Bottnen är ganska kompakt men välsmakande och mättande.

Per bit
195 kcal
Protein 6g
Kolhydrat 21g
Fett 9g
Källa: Arla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar