tisdag 3 april 2012

Fläskfilé med honungsglaserade rotfrukter


4 port
Ugn 225 grader

Ingredienser:
1 st tinad fläskfilé
3 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
3 droppar soya
0,75 dl sweet chilisås
Salt och peppar (vit/svartpeppar)

2 st stora sötpotatis
5 st medelstora fasta potatisar
2 st morötter
1 st rödlök
1 msk flytande honung
5 msk olivolja
Salt och pommeskrydda

Gör så här:
Kok upp en kastrull med vatten. Tvätta av potatisarna och skala morötterna. Dela i klyftor.
Lägg ner rotfrukterna i det kokande vattnet och stäng av plattan, låt stå i fem minuter. Häll av vattnet.

Putsa fläskfilén fri från senor och fett. Skär i 1-2 cm tjocka skivor som plattas ut något. Värm en stekpanna med lite fett i riktigt het, och bryn fläskfilé skivorna.
Hacka rödlöken smått.

Lägg rotfrukterna och löken i en form, häll över olivoljan och vänd runt. In i mitten av ugnen i ungefär 20-25 min.

Tillsätt grädde, crème fraiche, soya, sweet chilisås i stekpannan och låt puttra ihop med köttet till något tjockare konsistent. Salta och peppra såsen efter smak och eget tycke.

När det är drygt 10 min kvar på rotfrukterna tar man ut dem och ringlar honungen över, och även en nypa salt. Vänd runt.
Innan servering strös lite pommes krydda över.

Till servering: Sallad på valfria grönsaker och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar