onsdag 4 april 2012

Beskvier


Ingredienser:

Botten
250g mandelmassa (riven)
1 ½ dl strösocker
2 st äggvitor

Smörkräm
2 st äggulor
1 ½ dl florsocker
1 ½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
200 g margarin
1 tsk kaffe (kan uteslutas)

Överdrag
300g mörkchoklad

Gör så här:
Rör och vispa samman ingredienserna till botten. Spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Ungefär i storlek med en femkrona (de kommer flyta ut i ugnen).
Grädda i nedre delen av ugnen på 180 grader C i 10-15 min. Lossa bottnarna när det fortfarande är ljumna ifrån plåten.

Vispa ihop ingredienserna till smördegen. När bottnarna har svalnat helt breds krämen ut på dem med hjälp av en undersidan på en matsked. Sätt in kakorna i kylen medan chokladen smälts över vattenbad. Doppa sedan beskriven med smörkrämen neråt i chokladen och låt stelna i kyl.
Går bra att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar