måndag 13 februari 2012

Chips i micron

15 st

Ingredienser:
2 st medelstora potatisar
Knappt 1 tsk majsolja
Salt

Gör så här:
Tvätta potatisen, skiva i tunna skivor antingen med kniv, osthyvel eller på en mandolin.
Olja in en stor tallrik, se till så att det inte är någon överflödig olja kvar. Placera ut potatisskivorna, de får ej ligga på varandra. Salta.
In i micron på högsta effekt (min är på 700 watt) i 3-4 minuter. Ta ut tallriken med en grytlapp, den är jättevarm. Vänd på potatisskivorna, salta andra sidan. In i micron igen ytterligare 3-4 minuter. De ska börja få fin färg och dra ihop sig något. De ska vara lite knapriga.
Häll över chipsen på ett kallt fat, och låt stå några minuter, nu kommer chipsen bli lite mer krispiga.
Servera med dip eller ät som de är!

Tips! Krydda med andra kryddor än salt, exempelvis paprika, grillkrydda eller chilikrydda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar