lördag 27 november 2010

Marinerad kyckling och hassebackspotatis

2 port
Ugn 200 grader C
1,5 timme, tillagning.

Marinad:
1,5 dl Olivolja
1 dl grillolja (ej smaksatt)
2 tsk sambal olek
1 tsk curry
2 tsk oregano
1 tsk torkad dragon
2 vitlöksklyftor (pressade)
Salt
Peppar

Kyckling
2 stora filéer eller 4-6 små

2 stora morötter
5-6 fasta potatisar (ej för stora)

Smör
Pommeskrydda
Flingsalt

Gör så här:
Börja med att blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en fryspåse. Lägg kycklingen där i och knyt om och skaka lite. Låt kycklingen marineras minst 3 timmar, jag lät de ligga över natten i kylen.

Skala potatisen och morötterna. Morötterna spelar ingen roll om du skär i stavar eller som "mynt". Lätt potatisen i en träslev och skär skåror ej rakt igenom.
Lägg potatis och morötter på en plåt. Klicka smör på potatisen eller pensla över flytande. Strö över lite flingsalt och in i ugnen i 20 min.

Lägg kycklingbitarna i en form.
Ta ut plåten med potatisen, klicka ytterligare lite smör på och strö sedan pommeskrydda över.
Gör plats på plåten så att formen med kycklingen får plats, och in i ugnen i 25 min till. Tills potatisen är mjuk och tills kycklingen har en klarvätska när man skär i den.

Servera med sallad och gärna tsatsiki.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar