onsdag 24 november 2010

Saras Super Bröd


2 limpor

Ingredienser

5 dl ljummet vatten
½ paket jäst
1 dl olja
2 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
4 dl lantbrödsmjöl (grovt) väljer man vanligt krävs ytterligare 1 dl
3 dl Manitoba cream (ett slags mjöl, ifrån Finax)

Gör så här

Ugn 200 grader C.

Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda.
Blanda i mjölsorterna, tillsätta Manitoba cream och knåda tills du får en smidig deg. Använd gärna en maskin.
Låt jäsa 35 min under bakduk till dubbelstorlek.
Dela degen i två delar, gör två limpor antingen för hand eller lägg dem i bakform som jag gjort.
Låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla med vatten och strö över bovetekross och flingsalt om man gillar detta.
Låt stå i mitten av ugnen i 25 min.
Svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar