lördag 18 januari 2020

Mandelkakor Keto/Lchf

Chokladpannacotta och mandelkaka.
8 st
Net Carb 1g st
Total Carb 2g st.

Ingredienser:

113 g mandelmjöl
36 g sötströ
3 msk smör
1 krm vaniljpulver
20 g mörkchoklad att ringla över (kan uteslutas)


Gör så här:


  • Sätt ugnen på 175 grader C. Förbered en plåt med bakplåtspapper på.
  • Smöret bör vara rumstemp på för att kunna blandas ihop med alla övriga ingredienser (ej choklad).
  • Ta en msk deg och forma till en boll som trycks ut på plåten.
  • Skapa gärna ett mönster i kakan med hjälp av en gaffel.
  • In i ugnen ca 10 min. Tills kakorna fått fin färg.
  • Kakorna är mjuka när det kommer ut ur ugnen men låt svalna på plåten så hårdnar dem. När de hårdnat kan choklad smältas och ringlas över. Tänk då på att kolhydraterna ökar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar