söndag 10 juli 2016

Pankopanerad kycklingfilé med tillbehör


4 port.

Ingredienser:
600 g Minut kycklingfilé (Kronfågel) alt 4 st utbankade kycklingfiléer skurna i mindre bitar.
1 dl vetemjöl
2 st uppvispade ägg
2-3 dl pankoströbröd
1 dl riven smaksatt ost.
Salt och peppar
Olja till stekning

Valfria tillbehör:
Pommes eller klyftpotatis (runt 20 min i ugnen) Vill man utesluta detta funkar det finfint med wrap istället.
Sallad, gurka, tomat, rödlök
Sås - Tsatsiki, Sweetchili, Vitlöksås eller Bearnaise.  

Gör så här:
Salta och peppra kycklingen.
Lägg varje ingrediens på varsitt fat/skål till kycklingen. Blanda dock ströbrödet med den rivna osten i samma skål.
Doppa kycklingbitarna i mjölet, skaka av det som är överflödigt.
Fortsätt sedan vidare till ägget. Till sist doppas kycklingen i pankoströbrödet och den rivna osten.
Här kan man få trycka in ströbrödsblandningen något för att den ska fastna.

Hetta upp en stekpanna med olja som täcker hela botten. När den är riktigt varm, lägg försiktigt ner kycklingen och stek på medelvärme ungefär 3-4 minuter på varje sida. Se upp så att inte ströbrödet bränns!

Förbered tillbehören under tiden, väljer man att ha potatis till bör den in i ugnen i samband med paneringen av kycklingen.

Ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar