2 port
Ingredienser:
300g torskblock
0,5 tsk salt
1 krm peppar
40 g smör eller margarin
0,5 tsk paprikapulver
0,5 dl ströbröd
1/4 dl hackad persilja
0,5 dl riven ost
Sås
2 msk flytande citronsaft
1,5 dl gräddfil
2 msk fryst hackad dill
Pommes för två personer.
Alt. koktpotatis.
Gör så här:
Ingredienser:
300g torskblock
0,5 tsk salt
1 krm peppar
40 g smör eller margarin
0,5 tsk paprikapulver
0,5 dl ströbröd
1/4 dl hackad persilja
0,5 dl riven ost
Sås
2 msk flytande citronsaft
1,5 dl gräddfil
2 msk fryst hackad dill
Pommes för två personer.
Alt. koktpotatis.
Gör så här:
- Tina fisken om den är fryst.
- Sätt ugnen på 200˚C.
- In med pommes i ugnen.
- Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Smält matfettet i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter.
- Blanda gräddfil och citronsaft, smaksätt med dill.
- Servera fisken med pommes och såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar