söndag 14 december 2014

Frasig torsk med dill&citronsås

2 port

Ingredienser:

300g torskblock
0,5 tsk salt
1 krm peppar
40 g smör eller margarin
0,5 tsk paprikapulver
0,5 dl ströbröd
1/4 dl hackad persilja
0,5 dl riven ost 
 
Sås
2 msk flytande citronsaft
1,5 dl gräddfil
2 msk fryst hackad dill 

Pommes för två personer.
Alt. koktpotatis.

Gör så här:
  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Sätt ugnen på 200˚C.
  3. In med pommes i ugnen.
  4. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  5. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela brödblandningen över fisken. Stek mitt i ugnen cirka 15-20 minuter.
  6. Blanda gräddfil och citronsaft, smaksätt med dill.
  7. Servera fisken med pommes och såsen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar