tisdag 16 december 2014

Fläskfiléplanka

2 personer

Ingredienser:

Fläskfilé
300 g fläskfilé
1 tsk paprikakrydda
Salt och peppar
Smör att steka i.

Potatis/morotsmos
500 g potatis
1 st stor morot
0,5 dl rödmjölk alt grädde
1 st ägg

Övrigt
1 pkt bacon
1 påse bearnaisesås i pulverform

Gör så här:
Skala och koka morot och potatis.

Putsa och skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt, peppar och paprikakrydda och stek i smör tills de nästan är helt genom stekta.
Sätt ugnen på 200°C
Stek bacon hastigt i pannan.

Lägg fläskfilén i mitten av plankan ungefär tre till fyra skivor per person.

Gör moset, (jag använder mig av en potatisstöt först innan jag kör med elvisp). I med alla mosingredienser och kör med vispen till önskad konsistens.
Sprits ut runt köttet.

Lägg baconet vid sidan av moset.

In i ugnen tills moset fått färg, ungefär 15-20 min.

Följ instruktionen på såsförpackningen.
När plankan är klar hälls såsen över köttet.

Servera med sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar