torsdag 15 augusti 2013

Rislåda med skinka

6 port

Ingredienser:

Bacon
140 g = 1 pkt
Jasminris, okokt
2 dl
Mjölk fett 2 %
2 dl
Ketchup
1 dl
Skinka, kokt skivad/strimlad
150 g
Paprikasallad, inlagd utan lag
4 msk
Ost 23%
45 g
Tomatpuré, koncentrerad
0,8 dl
Kelda Ostsås (Arla)
2 dl
Salt och peppar
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Låt svalna.

Sätt ugnen på 225°C, lägg baconskivorna på galler och sätt in i mitten av ugnen med en plåt under som kan samla upp fettet. Stek i 10-11 minuter tills baconet blivit krispigt.

Sänk värmen till 200°C

Om du inte redan har färdigstrimlad skinka så skär den i lagom stora bitar.

Blanda allt utom riven ost och bacon, i en stor skål. Klipp ner det knapriga baconet i röran.

Salta och peppra efter eget tycke.

Häll allt i en gratängform, strö över riven ost och in i ugnen tills det blivit varmt och osten fått fin färg.

Servera med sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar