måndag 8 april 2013

Muggkaka

1 port


Ingredienser:
1,5 dl fiberhavregryn
2 st äggvitor
1 msk lättkvarg
0,75 dl finrivna morötter
2 msk lättmjölk
0,5- 1 msk stevia strö
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver

Gör så här:
Kör havregrynen i en mixer tills de blir som ett lite grövre mjöl.
Tillsätt övriga ingredienser och kör till en slät massa.
Ta en stor kopp alt skål och smörj med LITE smör eller olja.
Häll i smeten och kör i micron på full effekt 1,5-2 minuter.
Vänd upp och ner på en tallrik, och låt svala.
Garnera kakan med lite bär eller smaksatt "uppfluffad" kvarg.

Jag körde min på exakt två minuter och tyckte det var på gränsen för mycket, då det lätt blev lite för torr. Så ta hellre ut förtidigt och kolla konsistensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar