lördag 1 september 2012

Äppelrutor/äppelkaka


1st långpanna
Ugn 200g C

Ingredienser:
4 st stora äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel

7 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
75 g smör/margarin
4 dl kallmjölk

50 g smält smör/margarin
Kanel

Gör så här:

Skala äpplena i mindre bitar, lägg i en skål, blanda i socker och kanel.
Smält smöret till degen. Blanda mjöl, socker, smält smör, bakpulver och mjölk till en smet.
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll i smeten.
Tryck ner äppelbitarna i smeten.
Smält resterade 50g av smöret, ringla sedan över smeten med äpplen, pudra lite extra kanel överallt.
In i mitten av ugnen i 20-25 min.
Låt kakan svalna något innan den skärs upp i rutor. Går serveras varm som kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar