söndag 15 juli 2012

Ugnsbakad lax i folié


2 port
30 min.

Ingredienser:
2 dl creame fraishe
2 st tinade portionsbitar lax
½ st stor tomat
½ gullök
4 msk smör/margarin
1 dl dill
1 tsk vitlökspulver
1 krm vitpeppar
1 krm salt

Färskpotatis
2 st morötter

Gör så här:
Skrubba potatisen, skala morötterna. Ställ i en kastrull på spisen.
Sätt ugnen på 225 grader C.
Ta fyra folie ark och dela så att det bli två av varje. Lägg laxfiléerna mitt på.
Hacka löken och skiva tomaten. Lägg ovanpå fisken.
Blanda ihop creme fraishe med hackad dill och alla kryddor. Klicka över laxen.
Skär tunna skivor av smöret (måste vara riktigt kallt!) Tillsätt även det.
Vik ihop arken till två små paket.
Ställ på en ugnssäker form då paketen kan läcka lite.

In i ugnen i 12-15 min medan potatisen och morötterna kokar.

Man kan även lägga paketet på grillen, då tar det ungefär 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar