söndag 20 maj 2012

Laxsoppa


2 pers
30 min

Ingredienser:
500 ml Kelda fisk och skaldjurssoppa
2 st tinade laxfiléer
1 dl fryst spenat
100 g räkor
Gräslök
Färsk dill
(½ dl mjölk)

Gör så här:
Värm på soppan i en stor kastrull.
Tina spenaten, tillsätt i soppan.
Skär laxfilén i mindre bitar, alternativt i kuber. Rör om.
När soppan kokat upp, tillsätt laxbitarna. Efter ungefär 4-5 min börjar laxbitarna bli fasta. Tycker man nu att soppan är för tjock, kan man tillsätta mjölken och röra runt för en lösare konsistens.
Klipp i lite dill efter egen smak.
Skala räkorna om du inte använder dig av "burkräkor".
Tillsätt i soppan.
Räkorna ska bara hastigt bli ljumna.

Servera med nyklippt gräslök över soppan, tillsammans med ett gott bröd.
Soppan smakar även bra dagen efter.

2 kommentarer: