lördag 21 april 2012

Laxgratäng


4 port
Ugn 200 grader

Ingredienser:
3 st portionsförpackade laxbitar (tinade)
4 st potatisar
2 st påsar BlåBand Smögensås
3 st ägg
1 dl riven ost
0,5 dl matlagningsgrädde
1 dl räkor
1 tsk vitlökspulver (kan uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk mald svartpeppar
1 dl hackad gräslök
Dill

Gör så här:
Hårdkoka äggen. Låt svalna.
Skala räkorna om de är färska.
Skala potatisen och skiva tunn. Lägg dem i botten av en smord ugnsfast form.
Häll på vitlökspulver, salt och peppar. Häll över matlagnings grädde. Förstek potatisen i mitten av ugnen, 10 minuter. Ta ut.
Strö över den hackade gräslöken över potatisen.
Skiva äggen med en äggskärare och lägg över.


Gör Smögensåsen enligt anvisningar på förpackningen.
Dela laxen i mindre bitar och lägg i formen, tillsätt räkorna. Häll såsen över allting.


Strö över riven ost och extra dill om så önskas, och in igen i ugnen ungefär 25-30 min tills potatisen blivit helt mjuk och osten fått fin färg.


Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar