lördag 17 mars 2012

Tacogratäng, version 2


4 port
Ugn 200 grader C

Ingredienser:
400 g blandfärs
1 st påse tacokrydda
3,5 dl grädde
2 dl cream fraise
½ burk mellan stark tacosås
250-300 g pasta beroende på sort.
2 msk chilisås
Riven ost.

Gör så här:
Sätt på ugnen.
Koka pastan enligt förpackningen.
Bryn köttfärsen i smör eller olja. Tillsätt tacokryddan och stek enligt anvisningar på tacokryddspaketet. Man brukar tillsätta vatten till kryddmixen och gör det nu med, men minska ner till hälften av vad som står på paketet.
Tillsätt istället hälften av grädden, tacosås, cream fraise, chilisås och låt koka ihop.
Häll av pastan och lägg i en ugnssäker form. Blanda ner köttfärsen som nu ska likna en ganska tjock köttfärssås. Blanda ihop.
Häll över resterande av grädden och strö över riven ost.
In i mitten av ugnen i ungefär 15-20 min så att osten smält och allt är genom varmt.

Servera med sallad och en brödbit.

Kommentar:
Det var inte alls gott med tacochips till enligt mitt tycke. Inget jag rekommenderar.
Perfekt mat att ha med till lunchlåda nästa dag på jobbet!

2 kommentarer:

  1. Hej! Hittade hit, när jag googlade på tacogratäng med makaroner. Hade tänkt göra det till middag. Hur tror du det blir om man gör en ostsås?

    // Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan nog bli toppen att ha till. Testa dig fram. Så får jag fram mina recept :D

      Radera