onsdag 14 mars 2012

Korvstroganoff med ris


2-3 port

Ingredienser:
220 g falukorv
½ st gullök
200 g passerade tomater
1 dl cream fraise (vispgrädde går också bra)
2 msk vatten
0,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk oregano

Ris kokas och mäts upp enligt förpackningen.
Tillsätt gärna en köttbuljongtärning i riset medan de kokar för god smak.

Gör så här:
Fin hacka den gula löken. Bryn i smör/olja eller cocosa tills den börjat få fin färg. (Börja koka riset nu om ni inte har "10 min ris")
Strimla under tiden korven. Och stek på den ihop med löken.
Tillsätt övriga ingredienser. Låt puttra ihop 5-10 min.
Koka under tiden riset.

Servera med sallad/grönsaker.

Kommentar:
Det bli en ganska intensiv smak av tomat vilket inte alla gillar, tillsätt då en skvätt mjölk eller grädde för mildare smak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar