söndag 11 mars 2012

Banan bröd


1 st bröd
Ugn 200 grader C

Ingredienser:
4 st mogna bananer
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
½ dl honung
1,5 tsk bikarbonat
2 st ägg
1 tsk kanel
1 tsk salt
0,75 dl lättmjölk

Gör så här:
Sätt på ugnen. Klä en brödform med bakplåtspapper.
Mosa bananerna med en gaffel.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt honung och bananer. Rör runt. Tillsätt resterande av ingredienserna. "Degen" blir ganska kladdig.
Klicka ut i brödformen.
Grädda knappt 1 timme i nedre delen av ugnen.
Godast färskt men går bra att frysa in.

4 kommentarer:

  1. det här brödet ser jättegott ut!
    ska snart baka det och återkommer med hur det smakar

    SvaraRadera
  2. Riktigt bra sätt att använda övermogna bananer som ingen ville äta upp

    SvaraRadera
  3. Very good. Just made this for my gf. Substituted the bikarbonat with bakingpowder. Worked like a charm.

    SvaraRadera