torsdag 16 februari 2012

Morot & potatissoppa


1 port. 30 min


Ingredienser:

1 st stor orange morot
1 st vit morot
2 st normal stora potatisar
5 cm purjolök
½ rödlök
½ tsk paprikakrydda
1,5 dl matlagnings grädde
1 st köttbuljongtärning
Vatten
1 msk smör
Salt & peppar

Gör så här:

Hacka purjolöken och rödlöken. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, lägg ner lökblandningen. Låt steka tills den blivit mjuk och glansig.
Skala morötterna och potatisen under tiden. Skär i tärningar/slantar, och tillsätt i kastrullen. Täck nu blandningen med vatten, precis så att grönsakerna blir täckta.
Tillsätt köttbuljong, paprikakrydda, salt och peppar. Låt koka i omkring 15 minuter, tills att morötterna och potatisen blivit mjuka.
Tillsätt matlagningsgrädden, så att den blir varm.
Mixa sedan allt i en mixer eller med stavmixer. Tycker ni att soppan är mer puré likt går det bra att värma på den igen och tillsätta mer matlagningsgrädde eller lite mjölk.
Garnera med lite färska örter, detta fanns inte i mitt kök utan det fick bli torkad persilja.
Servera med en ostsmörgås. Gärna på hembakat bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar