tisdag 31 januari 2012

Äppelmos


Äppelmos utan onödiga tillsatser och socker.


Ingredienser:

ca 5 dl
6-8 äpplen
1 dl vatten
ev strösocker

Vill man kan man låta en kanelstång koka med för lite extra smak. Den hissas upp innan mixning.

Gör så här:

Använd väl mogna, men inte övermogna äpplen till mos. Skala och kärna ur äpplena.
Lägg de färdigdansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.

Koka upp på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret (om du valt att ha i det) och låt koka upp igen.

Kör äppelklyftorna till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften och mixa i ett par omgångar så att moset inte rinner över.

Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock. Förvara burkarna i frys. Där är mosets hållbarhet ca 1 år. Mosets hållbarhet i kylskåp är begränsat till 1-2 veckor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar