fredag 21 oktober 2011

Lchf lax med grönsaksmos

2 port.

Ingredienser:
2 st tinade laxfiléer
6 msk färskost med ört/gräslöks smak.
Färsk gräslök
5 dl frysta grönsaker (broccoli, blomkål och morötter)
1 tsk torkad persilja
1 msk smör
Grädde
Salt
Peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C.
Lägg laxen i en ugnsform och för stek i mitten av ugnen i ungefär 10 min.
Koka grönsakerna enligt angivning på förpackningen.
Ta ut laxen, klicka ut färskosten över den, och klipp gräslök eftersmak över. In i ugnen igen i 10 min.
Häll av vattnet ifrån grönsakerna, mixa dem med en mixerstav till ett mos. Alternativt använd potatissöt för lite grövre bitar. Tillsätt grädde efter behag och konsistent. Börja med lite i taget, tills du får moset så fast eller löst som just du vill ha det. Med lite menar jag några matskedar. Tillsätt smör, persilja och salt/peppar efter behag i moset. Rör om.

Servera moset med laxen och en god sallad om så önskas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar