Ingredienser:
1 dl kakao 2 ¼ dl mjölk 1 ¼ dl socker 125 g margarin eller smör 1 ½ dl socker 2 ägg 1 ½ msk vanillinsocker 3 ½ dl vetemjöl 1 ½ tsk bakpulver
Florsocker till garnering
Gör så här:
- Starta ugnen på 175°.
- Smörj och ev. bröa en form, ca 1,2 liter.
- Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
- Smält matfettet och vispa matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret.
- Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen.
- Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Kolla kakan efter drygt en halvtimme, man kan behöva lägga över aluminiumfolie så att den inte bränns.
Pudra florsocker över kakan och servera gärna med en klick grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar