fredag 21 oktober 2011

Farmors chokladkaka

Farmors chokladkaka

Ingredienser:

1 dl kakao
2 ¼ dl mjölk
1 ¼ dl socker
125 g margarin eller smör
1 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ msk vanillinsocker
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Florsocker till garnering

Gör så här:
  1. Starta ugnen på 175°.
  2. Smörj och ev. bröa en form, ca 1,2 liter.
  3. Blanda kakao, mjölk och socker i en liten kastrull. Koka upp blandningen och låt den svalna.
  4. Smält matfettet och vispa matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen och vaniljsockret.
  5. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten växelvis med chokladblandningen.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Kolla kakan efter drygt en halvtimme, man kan behöva lägga över aluminiumfolie så att den inte bränns.
Pudra florsocker över kakan och servera gärna med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar