onsdag 15 juni 2011

Rabarber/jordgubbssaft


3,5 l koncentrerad

Ingredienser:

1 kg rabarber
1 kg jordgubbar
1,5 l vatten
1 st citron
700 g socker, alt 1 kg om jordgubbarna inte är så söta
2 msk atamon

3 st stora glasflaskor eller 2 st 1,5l petflaskor

Gör så här:


Skölj rabarber och jordgubbar. Skär i bitar.
Koka upp vatten och lägg i rabarbern och jordgubbarna. Låt koka tills det blir mjukt.
Sila av i silduk över en kastrull. Låt silas i ca 30 min. (Jag äger ingen silduk, tog en tunn kökshandduk, de gick lika bra, men då räcker de med att sila tills de inte rinner ifrån handduken längre).
Koka upp saften på nytt, tillsätt socker och citronsaft. Häll i ca 2 msk atamon, för att saften ska hålla längre. Skumma av, ifall de behövs, med hjälp av en hålsil.
Skölj ur flaskorna med varmt vatten. Häll upp den varma saften i flaskorna och ställ svalt.
Klart!

Godast är att servera saften iskall.


Bildkälla: sotasaker.com












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar