onsdag 1 juni 2011

Köttfärssås och spaghetti

Vi var så hungriga så vi glömde ta en bild till det här receptet ;)
Uppdateras nästa gång med bild, jag lovar!


3-4 port
Tid: 1h

Ingredienser:

400 g köttfärs
1 st gul lök
2 st medelstora morötter
5 st färska champinjoner
1 st vitlöksklyfta
200 g krossade tomater i burk
½ dl chilisås

Vitpeppar
Salt
Oregano
Pasta

Gör så här:
Skala och riv morötter fint på ett rivjärn. Skölj svampen och skiva tunt. Ställ åt sidan en liten stund.
Hacka den gula löken fint, bryn tills den är mjuk och gyllene i en stekpanna (jag steker i kokosolja, köpt i Hälsokost). Tillsätt köttfärsen, stek tills den fått färg. Salta och peppra.
Häll över krossade tomater och chilisås.
Låt puttra lite. Tillsätt morötterna och champinjonerna. Vänd ner.
Pressa i vitlöksklyftan och rör lite.
Sätt på ett lock och låt koka ihop runt 30 min.
Koka pastan enligt anvisningar på paketet under tiden.

Strö över oregano precis innan servering.
Smaklig måltid!

Blir något över går det att frysa in och använda som matlådor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar