fredag 25 december 2009


Tacopaj

Ingredienser

Vanlig pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk

Eller om man väljer att göra lite nyttigare

Hälsosam pajdeg:
1 ½ dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
3/4 dl olivolja (Reklam: Testa olivolja av ZETA)
½ dl vatten

Köttfärsfyllning:
500 gram helst ekologisk blandfärs
Tacokrydda
Lite smör/margarin till stekning

Övriga ingredienser:
½ medelstor rödlök
½ burk medel stark tacosås
3 dl cream fraise
3 msk mango chutney
2 stora tomater
Riven ost
Peppar
Salt
Torkad oregano

Gör så här:
1. Börja med att steka köttfärsen, blanda i tacokryddan enligt anvisningar på förpackningen.
2. Hacka rödlöken i småbitar, stek den tills den fått färg och blivit mjuk i lite smör. Ställ löken och köttfärsen åt sidan när det är klart.
3. Sätt ugnen på 200 grader Celcius
4. Blanda mjöl, salt, bakpulver i en skål, blanda sen ner rumstemp. smör, där efter mjölken. Blanda ihop till en deg, som sedan trycks ut i en smord pajform.
5. Häll ner tacosåsen och fördela över hela pajbotten.
6. Blanda köttfärsen med löken och lägg sedan i pajformen.
7. Ringla över mango chutney, strö över lite riven ost och skivade tomater.
8. Blanda cream fraise med salt, peppar och oregano (man kan även ha i lite chilisås) häll över köttfärsen.
9. Strö över lite mer riven ost.
10. In i mitten av ugnen i ungefär 20-30 min.

Servera med grön sallad.

2 kommentarer: