söndag 20 december 2009

LCHF- Currykyckling

4 portioner

800 g kycklingfilé
3 dl grädde
3 dl Creme fraiche
1 gul lök
1 dm purjolök (blasten)
Curry
Salt och peppar

Fräs gul lök i en större gryta och häll grädde över. Lägg i kycklingbitarna (frusna eller tinade). Fyll upp med vatten så kycklingen täcks och krydda. Locket på.
Låt koka på svag värme tills kycklingen blir riktigt mör och fin. Minst 45 min. Kyckling blir godare ju längre tid man tar sig att laga den. Kan stå och puttra ett par timmar för riktigt härligt resultat... Ska gå att dela lätt vid beröring med gaffeln.
5 minuter innan servering läggs purjolöken i. Jag brukar använda den gröna delen.
Rör i creme fraichen och smaka av ytterligare med kryddorna. När purjon är lätt krispig är grytan färdig för servering.

Servera med lite ris om så önskas

Recept och bild ifrån http://ekomegarecept.blogspot.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar