söndag 20 december 2009

Kyckling i mustsås

4 port
25 min

Ingredienser:

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör eller margarin att steka i
  • 2 dl crème fraiche (låg fetthalt går utmärkt)
  • 2 dl must (julmust eller påskmust)
  • 1 hönsbuljongtärning eller några msk kycklingfond
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk äkta soya

Gör så här:

Använd en stekpanna med lock.

Bryn kycklingen i matfett på båda sidor i en stekpanna. Lägg över filéerna på ett fat.

Blanda crème fraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i stekpannan.

Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min.

Servera gärna med ugnsstekt potatis och morötter kryddat med rosmarin som på bilden.


Receptet och bilen kommer ifrån http://www.recepten.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar