onsdag 17 juli 2024

Morotsfräs

 1 port



Ingredienser:

100g morötter

2st rädisor 

10g gurka

30g rödkål 

55g rödlök

msk olivolja 

1 msk apelsinsaft

0,5 tsk gräslök fryst

0,5 tsk fryst basilika

Salt och peppar. 


Gör så här:

Skala moroten. Skiva tunt på mandolin eller skär i mynt. 

Hyvla rödkålen med en osthyvel för bäst resultat. 

Skär rödlöken i tunna skivor. 

Hetta upp en stekpanna med olivoljan. 

Ner med morotsslantarna, låt fräsa 3 min. Tillsätt rödkål och rödlök. Stek tills de mjuknat. 

Pressa över saften från en apelsin och tillsätt basilika, gräslök, salt och peppar. 

Blanda ihop på medelvärme ca 5 min. 

Skiva rädisa och gurka. 

Servera morotsmixen på en tallrik, toppad med rädisa och gurka. 



Totalt 193 kcal

Protein    Fett    Kolh. 

1g           14g    14g





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar