6 st medelstora
Ingredienser:
1 dl rågsikt alt. fullkornsvetemjöl | ||||
3 dl vetemjöl | ||||
0,5 tsk salt | ||||
1,25 dl kallt vatten | ||||
1 msk olja |
Lite vetemjöl till utbakning.
Gör så här:
- Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp 15-30 minuter.
- Dela sedan degen i 6 st bitar och kavla ut varje del till jättetunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
- Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.
- Bröden smakar bäst nybakat, ljumna. Stapla brödet i hög, för att hålla värmen. Ät och njut med smör och ost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar