onsdag 5 november 2014

Chapati-Bröd


6 st medelstora

Ingredienser:
1 dl rågsikt alt. fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt 
1,25 dl kallt vatten
1 msk olja   

Lite vetemjöl till utbakning.

Gör så här:
 
  1. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp 15-30 minuter.
  2. Dela sedan degen i 6 st bitar och kavla ut varje del till jättetunna, runda kakor. Var generös med vetemjöl när du bakar ut brödet.
  3. Hetta upp en stekpanna och grädda en kaka i taget utan fett eller olja. Vänd brödet när det börjar bli bubbligt och få färg. Grädda varje bröd sammanlagt 1-2 minuter på medelstark värme.
  4. Bröden smakar bäst nybakat, ljumna. Stapla brödet i hög, för att hålla värmen. Ät och njut med smör och ost!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar