1 stor burk Granola
Skillnaden mellan müsli och Granola är att Granola görs med honung, olja och vatten medan man bara rostar müsli.
Ingredienser:
Skillnaden mellan müsli och Granola är att Granola görs med honung, olja och vatten medan man bara rostar müsli.
Ingredienser:
2 dl blandade nötter (jag har valnötter, cashewnötter, hasselnötter)
5 dl fiber havregryn
3 dl boveteflingor
5 dl fiber havregryn
3 dl boveteflingor
2 dinkelflingor
2 dl sötmandel
1,5 dl solroskärnor
2 dl sötmandel
1,5 dl solroskärnor
0,75 dl honung
0,75 dl vatten
0,75 solrosolja (alt. majsolja)
0,75 dl vatten
0,75 solrosolja (alt. majsolja)
1 dl torkade tranbär eller annan torkad frukt
2 dl kokosflingor
2 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Grov hacka nötterna och mandeln.
2. Grov hacka nötterna och mandeln.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över de torra ingredienserna. Blanda runt.
4. Blanda ihop honung, olja och vatten i en skål och ringla det över de torra ingredienserna. Blanda runt.
5. Häll ut allt på en bakplåtsklädd plåt till ett tunt lager.
6. Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
7. Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med torkade bär/frukt och kokos.
6. Rosta grynen i 15-20 minuter och rör om då och då.
7. Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med torkade bär/frukt och kokos.
Jag serverar min Granola till lättkvarg mixad med frysta bär och en skvätt lättmjölk.
Ser jättegott ut!!
SvaraRaderaKram Madame Edith